Христос рождається! Славімо Його! Предстоятелі українських Церков вітають вірян з Різдвом

Напередодні великого християнського свята - Різдва Христового, глави українських Церков оприлюднили святкові послання до вірян.

Різдвяне послання предстоятеля УПЦ митрополита Володимира (Сабодана):

«Нині торжествує Свята Українська Православна Церква, зустрічаючи Різдво Христове, прославляючи і величаючи Богонемовля Христа, і з радістю бачить у цій священній події премудрість, любов і благовоління Отця Небесного до роду людського…

Свято Різдва — священний, божественний день! Щоб гідно зустріти і провести його, ми повинні сповнитися благоговіння перед Богонемовлям Іісусом.

Возлюблені у Господі архипастирі, пастирі, брати й сестри! На жаль, за станом здоров’я не можу фізично бути у цей святковий день серед вас, але молитовно, серцем, я з вами, і Христос посеред нас. Дякую вам у ці дні відвідання Господнього за щирість молитов і добрі слова підтримки. Вони надихають мене і додають сил перенести послане Господом випробування. Закликаю вас у цей непростий час особливо берегти заповідану Спасителем церковну єдність і любов до Бога і ближнього!

Сердечно вітаючи всіх з Різдвом Христовим і Новоліттям, прикликаю на вас Боже благословення, бажаю вам, щоб Бог миру освятив вас у всій повноті, і ваш дух, і душа, і тіло у всій цілості нехай збережеться непорочно на пришестя Господа нашого Ісуса Христа! Христос рождається - славімо Його!». Докладніше

Різдвяне послання глави УПЦ КП патріарха Філарета (Денисенко):

«Сьогодні ми святкуємо початок нашого визволення від гріха і смерті, яким є Різдво Христове. Бо без Різдва Христового, тобто без втілення Сина Божого, не відбулося б оновлення людської природи…

Необхідно серйозно задуматися над тим, як наповнити християнським духом усі сфери суспільного життя: науку та освіту, культуру та охорону здоров’я, державотворення та підприємництво, політику та дозвілля. Це треба робити не лише заради Царства Божого і вічного життя, а навіть заради самозбереження.

Духовне відродження можливе тільки в Бозі та в любові до Нього і до людей. Кожен повинен не тільки вірити в Бога, але й любити Його, – не лише із вдячності (бо Він принизив Себе, будучи Богом, народився в печері та немовлям був покладений у ясла), але головним чином тому, що в любові до Бога полягає сутність життя розумних істот.

Ось чому Ісус Христос сказав, що любов до Бога – це перша і найбільша заповідь. Друга заповідь Божа – любити ближнього, як самого себе

У ці різдвяні дні помолимося, щоб Господь зігрів наші домівки, зміцнив здоров’я і наповнив наші спустошені душі миром і радістю». Докладніше

Різдвяне привітання глави УАПЦ митрополита Мефодія (Кудрякова):

«Ми так звикли до благ, які дарував нам Господь, що часто забуваємо про значення перевороту що стався в людській свідомості. Але уявімо собі на хвилину сліпого, якому повернули зір. Яку радість, яке щастя має він відчувати! Так само і Різдво, зціливши пошкоджене гріхопадінням око душі, повернуло людині зір. Волхви, навчені зіркою, прийшли поклонитися Сонцю правди, аби пізнати Господа з висоти Сходу.

Сонце правди осяяло людство з маленької печери поблизу Вифлеему. І це світло Богопізнання сяє й донині, даючи кожному з нас реальну можливість залучитися до Божої благодаті. Виповнимо ж своє життя Цим дивним Живим Світлом. Дамо ж Богонемовляті Христу місце у своєму серці. Виповнимо ж його благодаттю Святого Духа.

Вітаючи усіх вас у цю спасительну осяйну ніч зі світлим днем Різдва Христового, від щирого серця зичу усім спасіння та довгих літ життя. Нехай виповнить Богонемовля Христос наше життя світлом Богопізнання та Істини. Нехай жодна християнська душа не лишиться сьогодні без повноти радості. Нехай благодать народженого нині Богонемовля Христа рясно покриє нашу святу землю, зміцнюючи та об’єднуючи у єдиній Помісній Церкві благочестивий український народ".Докладніше

Різдвяне послання предстоятеля УГКЦ Святослава (Шевчука):

«Христос народжується – славте!» Це запрошення набирає для нас особливого значення, коли приєднаємося до безпосередніх учасників і свідків події цього дивного народження. Ті, хто славить новонародженого Божого Сина, – це передусім небесні ангели...

«Христос із небес – зустрічайте!» Зустрічаючи Сина Божого, який в людському тілі прийшов на світ, ми визнаємо, що сам Бог захотів увійти в життя кожного з нас, аби на себе взяти всі наші провини, недуги, болі й негаразди, а нам дарувати своє вічне блаженство та щастя...

Христос на землі – бадьортеся!» У цю таїнственну різдвяну ніч небесний ангел-благовісник каже нам, як колись вівчарям: «Не бійтесь, бо я звіщаю вам велику радість, що буде радістю всього народу!» (Лк. 2, 10)...

Бадьорімося всі ми, бо присутність на землі воплоченого Христа – нашого Спаса – це для нас джерело невимовної сили й надії в нашому земному житті з його змаганнями та випробуваннями. Лише у Його народженні, у Різдві незмінного і вічного Бога, народжується нове й краще майбутнє, яке дає зміст і певність нашому теперішньому. Хто сьогодні віднайшов свою надію у маленькій Дитині – новонародженому Спасителеві, той вже знайшов допомогу і силу для свого непростого, мінливого та непевного сьогодення». Докладніше

Різдвяне вітання голови Конференції римо-католицьких єпископів України архиєпископа Мечислава Мокшицького:

«Цей особливий час нагадує нам, що Господь так любить людей, що воплотився з Діви Марії, народився людиною, став одним із нас. Тому радіємо: Бог посеред нас, Христос із нами!

Ангели співають над яслами Дитяти Ісуса: Мир людям доброї волі! Бажаю всім Вам цього Божого миру: в домівках, місцях праці відпочинку, в усій країні. Будьте людьми доброї волі, а Бог прийде де Вас з благодаттю миру. І тоді побачите, що проблеми сьогодення, насущні тривоги — це не кінець світу, що остаточно Божа Любов все перемагає.

Дорогі в Христі, запросіть цю Любов до вашого різдвяного столу і нехай Вона залишиться з Вами і роз`яснює Вашу щоденність… Час Різдва — це час великого Божого милосердя...

Благословляю всіх Вас на святкування Різдва Господнього. Особливо прошу Бога про необхідні благодаті для родин: нехай приклад життя Святої Родини додає Вам відваги у щоденних турботах, а Дитя Ісус обдаровує радістю і повнотою взаємності у любові!». Докладніше


 Вітання з Різдвом голови Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-Баптистів В’ячеслава Нестерука:

«Таємниця народження захоплює мільйони християн. Нема таких слів, які могли б передати нашу радість та висловити подяку за Божу любов до людства через Ісуса Христа. Різдво – це Божа справедливість. Усі рівні перед Богом: пастух і мудрець, бідний і багатий, немічний і сильний – усі смиренні отримують благодать Господа нашого Ісуса Христа для свого спасіння. Це маніфест Бога для всіх поневолених та пригнічених, це добра новина для засмучених і розчарованих. Ми вдячні Господу за Ваше служіння на ниві Господній і за те, що можемо бути співробітниками у Його Царстві. Віримо, що в наступному 2012 році наша спільна проповідь Євангелія в Україні буде ще більш плідною... Бажаємо, щоб Господь як Різдвяну зорю запалив у ваших сердцях вогонь віри та любові, надії та оптимізму, наснаги та невичерпної енергії». Докладніше

"УНІАН-Релігії" за матеріалами офіційних сайтів українських християнських конфесій.