1

Папа Римський Франциск у ході свого апостольського візиту до Туреччини наприкінці листопада зустрінеться з президентом країни Тайїпом Ердоганом і Вселенським патріархом Варфоломієм, повідомив у вівторок глава служби друку Святого престолу Федеріко Ломбарді. 

Триденний візит понтифіка до Туреччини розпочнеться 28 листопада, передає РІА «Новости». Програма відкриється візитом до Анкари, де Папа Франциск спочатку відвідає мавзолей першого президента Турецької республіки Мустафи Кемаля Ататюрка, а потім у президентському палаці зустрінеться з главою держави Ердоганом. Крім того, у Папи Римського запланована аудієнція з прем`єр-міністром Ахметом Давутоглу. 

На другий день свого апостольського візиту до Туреччини Франциск вилетить з Анкари до Стамбула, де відвідає Софійський собор і Блакитну мечеть. Цього ж дня Папа Римський прочитає проповідь у Соборі Святого Духа, який є кафедральним собором апостольського вікаріату Стамбула. На 29 листопада також запланована приватна зустріч з Патріархом Варфоломієм. 

Відео дня

У завершальний день поїздки Папи Римського в соборі Святого Георгія відбудеться божественна літургія, потім Папа Франциск і Патріарх Варфоломій підпишуть спільну заяву, після чого у них відбудеться спільний обід. 

Повернення понтифіка до Ватикану заплановано на вечір 30 листопада.