Сьомий Екуменічний соціальний тиждень відбудеться 29 вересня - 4 жовтня у Львові. "Відповідальність християнина у сучасному суспільстві" – таку тему запропонували обговорити організатори VII Екуменічного соціального тижня (ЕСТ), повідомили в прес-службі Екуменічного соціального тижня

Учасники цьогорічного Форуму обговорять досвід становлення відповідального громадянського суспільства. Під час дискусій зосереджуватимуть увагу на відповідальності журналістів, представників соціальних організацій та кожного громадянина в часи суспільних трансформацій.

Представники духовенства разом із мирянами дискутуватимуть на тему соціальної ролі Церкви в період  суспільних змін. Інтегральною частиною VII ЕСТ є також Академічна конференція «Спадщина ІІ Ватиканського Собору в дусі Lumen gentium, Unitatis redintegratio таOrientalium Ecclesiarum». Особливу увагу звертатимуть на три декрети зазначеного собору – Lumen gentium, Unitatis redintegratio і Orientalium Ecclesiarium, оскільки вони мали виняткове значення для життя Католицької Церкви загалом та східних католиків зокрема. 

Відео дня

Вперше під час ЕСТ відбудеться BarCamp на тему: «Ініціативна молодь: вимога часу – потреба суспільства». Захід буде спрямований на те, щоб допомогти активним молодим людям здобути організаційні навички та усвідомити власне місце та роль у громадянському суспільстві.

Програма також насичена цікавими культурно-мистецькими заходами, серед яких фотовиставка, благодійна гала-вечеря, презентація книги, вечір духовної музики та виставка-ярмарок. 

Зареєструватися та переглянути програму можна на  сайті Екуменічного соціального тижня esweek.org.ua.

Також оголошується набір волонтерів для допомоги в організації 7-го Екуменічного соціального тижня.