Виконавчий комітет Маршу миру і злагоди світових і традиційних релігій "Шлях до Витоків" звернувся до всіх небайдужих до долі товариства з проханням підтримати тижневу Акції згоди і молитви.

Ініціатива виникла у зв'язку з радикальними змінами у відносинах між Україною і Росією. Представники світових релігій, для яких ці країни рідні, виступили з миротворчої ініціативою, закликавши всіх "у цей відповідальний момент історії молитися і просити Всевишнього про умиротворення", повідомляє Regions.ru.

Відео дня

"Ми не можемо вказувати керівництву двох наших країн, що для цього треба робити, але ми просимо Всевишнього про те, щоб Він дав сили і можливості нашим політичним лідерам здійснювати суспільні реформи, не виходячи за рамки мирного переговорного процесу. Ми свято віримо в творчу силу молитви, виголошеній на різних мовах в відповідності з тією чи іншою формою релігійної культури", - заявили в ході прес-конференції в Москві представники виконкому Маршу миру і злагоди.

У прес-релізі, який цитує український портал "Іслам для всіх", представники традиційних релігій звернулися до всіх небайдужих до долі товариства з проханням підтримати ініціативу, в рамках якої пропонується проведення тижневої Акції згоди і молитви.

Акція передбачає всеросійські та всеукраїнські молитви християн, мусульман та іудеїв в храмах, мечетях і синагогах "за мудре і мирне вирішення всіх конфліктів" під спільним керівництвом духовних лідерів Росії та України.

Крім того, в рамках акції пройде міжнародний музичний марафон "Музика як молитва", в якому прозвучать авторські музичні твори, що чергуватимуться з висловлюваннями духовних лідерів і представників творчої інтелігенції.

Кульмінацією Акції згоди стане проведення у період з 11 червня по 12 серпня 2014 року молитовно-покаянний Марш миру і злагоди, який пройде завдяки ініціативі МЗС Казахстану за інформаційної підтримки Ростуризму, Мінкультури РФ, Росспівробітництва, мерії Москви, керівництва Республіки Татарстан, а також РПЦ, головного рабина Росії і Ради муфтіїв Росії.

Маршрут Маршу проляже через Астану, Казань, Москву, Київ, Умань, Одесу, Ізмаїл, Констанцу, Софію, Салоніки. Організатори планують по можливості завершити його в Єрусалимі.