Ми, представники православних, католицьких і протестантських християнських громад Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Латвії, Литви, Молдови, Росії, Таджикистану, Узбекистану, України та Естонії зібралися разом, щоб висловити спільну думку з нагальних питань, що хвилюють людей в наших країнах .

У ці дні наші молитви і щирі переживання з народом України, що проходить через нелегкі випробування. Ми молимося за тих, хто загинув або постраждав в ході політичного та суспільного протистояння, та за те, щоб міцний мир і взаєморозуміння встановилися між усіма громадянами братньої України, незалежно від їх національної чи конфесійної приналежності .

Ми закликаємо всіх, від кого залежить майбутнє України, твердо дотримуватися принципу свободи совісті та віросповідання, невтручання держави та політичних сил у внутрішнє життя релігійних організацій. Ми добре пам’ятаємо до яких трагічних наслідків це призводило в історії наших країн. Революційними методами, якими закликали до насильства, дискримінації та захопленню храмів неможливо сприяти ані єдності між християнами, ані налагодженню справді партнерських відносин релігійних організацій та держави в ім’я процвітання і благоденства всього суспільства.

Відео дня

Закликаємо народ України докласти всіх зусиль для уникнення будь-яких провокацій, зберігаючи в своєму серці живу любов до ближнього, її людської гідності і релігійним переконанням.

Зі свого боку ми висловлюємо щиру готовність молитвою і справами сприяти братньому діалогу і встановлення миру в українському суспільстві.

26 лютого 2014

Санкт-Петербург