Церкви Європи закликали своїх вірних молитися за Україну

Конференція європейських Церков оприлюднила офіційну заяву, в якій закликала своїх вірних молитися за Україну.
Як повідомляє Релігійно-інформаційна служба України (РІСУ), конференція європейських Церков звернулася до своїх представників, щоб ті запровадили особливі молитви за народ і зусилля церков України в їхній боротьбі за єдність, гармонію і хороше керівництво держави.

«Народ України глибоко шанує Церкви і вони можуть зіграти вирішальну роль мирного врегулювання конфліктів шляхом діалогу і молитви», – йдеться в заяві Конференції.

Відео дня

Автори звернення також звертають увагу на недавню смерть Нельсона Мандели, який став південноафриканським символом миру, та «нагадує людству про те, як наполегливі зусилля задля примирення і єдності можуть не дати нації впасти у внутрішній конфлікт. Ми молимося, щоб Христос направляв українців у тому ж дусі примирення і мудрості, якою керувався Нельсон Мандела, коли його країна зіткнулася з можливістю згубного конфлікту двадцять років тому».

«У дні святкування Різдва нашого Спасителя, Конференція європейських Церков звертається з молитвою до Ісуса Христа бути поруч із Церквами та народом України», – сказав Генеральний секретар Конференції європейських Церков Гай Ліагре.

*** Конференція європейських Церков (The Conference of European Churches (CEC)) об’єднує 115 православних, протестанських, англіканських та старо-еатолицьких Церков зі всіх європейських держав. Конференція була заснована у 1959 році. Її офіси розташовані в Женеві, Страсбурзі та Брюсселі.