29 листопада 2013 делегація Руської православної церкви взяла участь у спільній російсько-польської конференції «Майбутнє християнства в Європі: роль Церков і народів Польщі та Росії» в Університеті імені кардинала Стефана Вишинського у Варшаві.

У заході брали участь Предстоятель Польської православної церкви Митрополит Варшавський і всієї Польщі Сава, голова Єпископської конференції Польщі архієпископ - митрополит Перемиський Юзеф Михалик, Надзвичайний і Повноважний Посол РФ у Республіці Польща А.Н. Алексєєв, державні та громадські діячі Росії та Польщі, представники академічної спільноти двох країн.

Делегацію Руської православної церкви очолив голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків митрополит Волоколамський Іларіон.

Відео дня

Учасників форуму привітали Митрополит Савва, генеральний секретар Єпископської конференції Польщі єпископ Войцех Поляк, генеральний секретар Конференції католицьких єпископів Росії священик Ігор Ковалевський, Надзвичайний і Повноважний Посол Російської Федерації в Республіці Польща А.Н. Алексєєв, заступник міністра закордонних справ Польщі Катажина Пелчіньска - Наленч.

Звертаючись до присутніх, митрополит Волоколамський Іларіон оголосив привітання Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Потім голова ВЗЦЗ МП виступив з доповіддю на тему «Нові виклики християнському світу: перспективи спільних дій Церков».

Учасники заходу обговорили історичні аспекти російсько-польських відносин, питання, що відносяться до ролі Церков Росії та Польщі в суспільних процесах, а також їх внесок у поглиблення взаєморозуміння між народами двох країн.

Патриархия.ru