Позиції Росії та Ватикану співзвучні в тому, що стосується захисту традиційних християнських цінностей. Про це повідомив Президент Росії Володимир Путін на прес-конференції в Трієсті, де пройшли російсько-італійські міждержавні консультації.

Глава російської держави нагадав, що напередодні зустрівся з Папою Римським Франциском. Однією з тем обговорення стала ситуація на Близькому Сході, стан справ із захистом прав та інтересів християнського населення в цьому регіоні.

Крім цього глава Росії і Папа Римський обговорили розвиток відносин Москви і Ватикану.

Відео дня

"Домовилися нарощувати контакти у сфері культури, науки, освіти, охорони здоров`я. Позиції Росії та Ватикану співзвучні в тому, що стосується захисту традиційних християнських цінностей, просування міжрелігійного та міжцивілізаційного діалогу, підвищення моральної складової міжнародних відносин", - сказав Президент Росії.

Бесіда Путіна з Франциском йшла віч-на-віч у залі бібліотеки Ватикану, де зазвичай проходять зустрічі на вищому рівні.

Після розмови Путін представив понтифіку учасників супроводжуючої його делегації - главу МЗС Сергія Лаврова, віце -прем`єра Аркадія Дворковича, міністра оборони Сергія Шойгу, прес-секретаря президента Дмитра Пєскова, посла РФ у Ватикані Олександра Авдєєва та посла РФ в Італії Сергія Разова.

Потім Президент Росії і глава Ватикану обмінялися подарунками: Путін вручив понтифіку ікону Божої Матері та отримав від нього майолику із зображенням Ватиканських садів. Понтифік передав найкращі побажання Патріарху Кирилу.

Релігія в Україні