13 листопада в Римі під егідою Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату та Папської ради у справах сім`ї пройшла конференція на тему «Православні й католики разом на захист сім`ї».

Виступом, присвяченим проблемі глобалізації і кризи сім`ї, конференцію відкрив голова Папської ради у справах сім`ї архієпископ Вінченцо Палья. Потім з доповіддю «Сім`я, християнство, суспільство: православний погляд» виступив голова ВЗЦЗ митрополит Волоколамський Іларіон.

З боку Російської православної церкви з доповідями також виступили завідувач кафедри церковно-практичних дисциплін Загальноцерковної аспірантури та докторантури імені святих рівноапостольних Кирила і Мефодія священик Михайло Желтов («Антропологія сім`ї в православній літургійній традиції») та директор Православного просвітницького центру «Життя» протоієрей Максим Обухов («Отці Церкви і сім`я»).

Відео дня

З католицької сторони доповіді прочитали психолог Паоло Ферліга «Відносини між поколіннями: батьки і діти в глобалізованому світі» та професор Папського Латеранського університету Антоніо Пітта, який присвятив свій виступ темі «Сім`я в Новому Завіті».

По закінченні конференції її учасники підписали спільне комюніке.

Рatriarchia.ru