12 листопада у Ватикані відбулася зустріч голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків Московського Патріархату митрополита Волоколамського Іларіона з Папою Римським Франциском.

Митрополит Іларіон передав Предстоятелю Римсько-Католицької церкви вітання від
Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. У ході зустрічі, що пройшла в обстановці взаєморозуміння, сторони обговорили різні питання православно-католицьких відносин.

Однією з тем бесіди стало нинішнє становище християнського населення Близького Сходу. Владика Іларіон поділився враженнями від поїздки до Лівану і стурбованістю християн цієї країни своїм майбутнім. Папа Франциск і митрополит Іларіон відзначили необхідність консолідованих дій християнських церков в справі захисту християн у Сирії, де протягом тривалого часу не вщухає збройний конфлікт. Голова ВЗЦЗ подякував Папі за зусилля, спрямовані на захист стражденних сирійських християн.

Відео дня

Співрозмовники відзначили, що одним із значущих напрямків взаємодії Московського Патріархату і Святого Престолу є спільне відстоювання традиційних сімейних цінностей, які в останні роки піддаються перегляду прихильниками секулярної ідеології. Видимим свідченням розвитку взаємодії в даному напрямку є організована Московським Патріархатом і Папською радою у справах сім`ї конференція «Православні і католики разом на захист сім`ї», яка пройде 13 листопада поточного року.

По закінченні аудієнції митрополит Іларіон підніс понтифіку пам`ятні подарунки - наперсний хрест, виготовлений в майстернях Московського Патріархату, і перший том італійського видання своєї книги «Православ`я». Папа Франциск вручив митрополиту Іларіону медаль, викарбувану на честь його понтифікату.

Patriarchia.ru