7 листопада 2013 року Успенську Києво-Печерську лавру відвідала делегація керівництва Прикордонної служби Федеральної служби безпеки Російської Федерації на чолі з першим заступником директора ФСБ РФ, керівником Прикордонної служби генерал-полковником В.Г. Кулішовим.

Після екскурсії територією Лаври делегацію прийняв керуючий справами Української православної церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

В зустрічі також взяли участь Голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин, представники Прикордонної служби та Збройних сил України.

Відео дня

У вітальному слові до гостей митрополит Антоній відзначив, що робота з військовими та правоохоронцями завжди була і є одним із найважливіших напрямків діяльності церкви. Під час зустрічі були обговорені питання взаємодії церкви та прикордонних відомств Росії та України.

Потім керівник делегації генерал-полковник В.Г. Кулішов. вручив митрополиту Антонію та архієпископу Августину пам’ятні відзнаки Прикордонної служби РФ. В свою чергу представники Української православної церкви подарували гостям ікони та церковну літературу.

Офіційний сайт УПЦ