Патріарх Московський і всієї Русі Кирил 6 жовтня у Подгориці (Чорногорія) зустрівся з Патріархом Константинопольським Варфоломієм. 

Предстоятелі Константинопольської та Російської Православних Церков прибули до Чорногорії для участі в урочистостях з нагоди освячення собору Воскресіння Христового у Подгориці.

У бесіді, що, як повідомляється, "пройшла в братській та сердечній атмосфері", Константинопольський Патріарх Варфоломій та Святіший Патріарх Кирил обговорили питання міжправославної співпраці і взаємин між двома Патріархатами.

Відео дня

З боку Руської Православної Церкви в зустрічі також взяли участь голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків (ВЗЦЗ) митрополит Волоколамський Іларіон, заступник голови ВЗЦЗ протоієрей Микола Балашов і секретар ВЗЦЗ з міжправославних відносин протоієрей Ігор Якимчук; з боку Константинопольського Патріархату - митрополит Гальський Еммануїл, генеральний секретар Священного Синоду Константинопольського Патріархату архімандрит Варфоломій (Самарас) і архідиякон Максим (Вгенопулос).

MOSPAT