23 квітня у столичному готелі «Фермонт Гранд Отель» розпочався міжконфесійний форум «Релігія та її значення в політиці для сучасної держави та влади».

Серед учасників конференції — Блаженніший Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира участь у відкритті форуму взяв керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський Антоній, який оголосив вітальне слово Предстоятеля УПЦ до учасників зібрання:

Відео дня

«Накопичений історичний досвід приводить нас до усвідомлення того, що головною точкою, де перетинаються сфери компетенції релігійних та державних структур є людина, суспільство. Потрібно розуміти, що маючи різні завдання, які виходять з природи релігії та з природи держави, ми діємо на благо суспільства», — зокрема, зазначив Митрополит Володимир у своєму слові.

У конференції беруть участь релігійні лідери, науковці та експерти з США, Саудівської Аравії, Ізраїлю, Йорданії, Росії та країн ЄС. Представники християнських, іудейських, мусульманських, буддистських та індуїстських громад мають на меті спільно обговорити питання, пов’язані з визначенням ролі релігії у сучасному світі, протидією релігійному екстремізму та ксенофобії, пошуком механізмів взаємодії між світським і релігійним суспільством.

За словами організаторів, метою даного заходу є вироблення несуперечливого погляду представників найбільших релігійних громад на актуальні питання сучасності.

Серед них: роль релігійного чинника у сучасних революційних рухах, релігійні цінності та глобальне інформаційне суспільство, способи врегулювання релігійних та міжконфесійних конфліктів, а також питання про майбутнє самих релігій в умовах стрімко мінливого світу.

Офіційний сайт УПЦ