У столиці 10 квітня 2013 року відбулося засідання Київської міської ради церков та релігійних організацій.

Зустріч керівництва міста з представниками конфесій була присвячена питанням відзначення 1025-річчя Хрещення Русі, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Під час засідання члени оргкомітету поінформували духовенство про хід підготовки до цієї річниці, яка відзначатиметься на найвищому державному рівні.

Відео дня

Представники столичної влади повідомили, що наразі тривають роботи з підготовки до реконструкції Володимирської гірки та відновлення панорами «Голгофа». Серед першочергових завдань – реставрація пам’ятників Святому Володимиру, Княгині Ользі, Кирилові та Мефодію. Також у планах проведення реставрації дзвіниці і фасадів та корильйону Михайлівського Золотоверхого собору. Проведуть ремонтні роботи й у Покровському монастирі.

Як повідомили в КМДА, окрему увагу на засіданні приділили питанню оновлення сходів та реконструкції Колони Магдебурзького права. Вони стануть частиною цілого комплексу присвяченого 1025-річчю Хрещення Русі. Крім того, там також зведуть фонтанчик на кшталт джерела, що било колись.

Також на березі Дніпра планується встановити пам’ятний знак Хрещенню Київської Русі. Проекти пам’ятника розглядатимуть у рамках конкурсу, який проводитиме Департамент архітектури та містобудування КМДА, та затверджуватимуть за погодженням з представниками різних конфесій столиці.

Столичне духовенство підтримало наміри міської влади щодо підготовки та святкування 1025-річчя Хрещення Русі і надало власні пропозиції. Серед них проведення як внутнрішньоконфесійних, так і загальноміських просвітницьких заходів, конференцій, круглих столів та богослужінь, які увійдуть до загальної програми святкування.

“Неможливо переоцінити важливість відзначення 1025-річчя Хрещення Русі – це наша історична дата, спільне свято, тож і над його програмою ми працюватимемо разом з представниками різних конфесій. Мені надзвичайно приємно, що Київська міська рада церков та релігійних організацій позитивно сприйняла пропозиції міської влади щодо відзначення свята та готова активно долучитися до організації власних заходів протягом ювілейного року”, – зазначив очільник КМДА Олександр Попов.