23-24 квітня в столиці відбудеться Київський Міжконфесійний форум, на якому релігійні лідери, вчені і політики зберуться разом для обговорення ролі віри і релігії в реаліях сучасного світу, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Засновник Київського міжконфесійного Форуму народний депутат України Олександр Фельдман вважає, що у часи масштабних політичних і соціальних змін, які відбуваються у світі, єдиним незмінним фактором, що об’єднує людство, є міжнародне визнання універсальної ролі релігії в подоланні посланих нам випробовувань. Саме ця ідея стала відправною точкою для заснування Київського міжконфесійного форуму і стане головною темою конференції у квітні.

Взаємодія політики і релігії в XXI-ом сторіччі, роль ЗМІ в освітленні міжрелігійних проблем, засоби залучення молодого покоління до міжконфесійної діяльності та багато інших важливих для інтернаціональної аудиторії тем, будуть розглянуті на цьому заході.

Відео дня

Як йдеться у повідомленні, в останні роки під егідою Київського міжконфесійного форуму відбулася низка успішних міжнародних зібрань для пошуку ефективних рішень, які б допомогли громадським діячам і релігійним лідерам об’єднатися заради вирішення багатьох проблем людства.

Форум досяг значних успіхів у встановленні зв’язків із зростаючим числом релігійних громад у всьому світі, розповсюджуючи ідеї миру, взаєморозуміння і толерантності. Нагадаємо, що у минулі рази в роботі Форуму брали участь світові лідери юдаїзму, ісламу, православ’я. Зокрема, учасниками цього заходу були Патріарх Єрусалимської Православної Церкви Феофіл і Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Володимир.

Форум відбудеться 23-24 квітня в готелі «Прем’єр Палас».