Вселенський Патріарх Варфоломій I запросив Папу Франциска в своє кафедральне місто Стамбул - древній Константинополь. Варфоломій I також хотів би побувати разом з Понтифіком в Єрусалимі.

Незабаром після приватної зустрічі єпископів "двох Римів", яка відбулася 20 березня, перший, по честі, православний Патріарх запросив нового Папу приїхати в Стамбул, а також здійснити спільне паломництво у Святу Землю в 2014 році, - повідомляє "Благовест Инфо".

Не виключено, що Папа Франциск поїде в Стамбул 30 листопада ц. р., на свято св. Андрія Первозванного - Небесного покровителя Константинопольської Церкви, - вважають у Папському інституті зарубіжних місій в Мілані (PIME). Таким чином глава Католицької Церкви «відповість» на візит Варфоломія I до Риму на його інавгурацію.

Відео дня

Що стосується паломництва на Святу Землю, то в майбутньому році виповнюється 50 років з часу історичної зустрічі Папи Павла VI і Вселенського Патріарха Афінагора, що відбулася в Єрусалимі в січні 1964 року. До ювілею цієї зустрічі, що тоді ознаменувала певний прорив у відносинах між православними і католиками, нинішній Константинопольський Патріарх хотів би приурочити ще одну зустріч з Папою саме на Святій Землі.