Генеральний секретар Всесвітньої ради церков Олав Фюксе Твейт вважає, що саме Церква повинна захищати біженців, осіб без громадянства та внутрішньо переміщених осіб (особи, що змушені раптово втікати зі своїх будинків у великих кількостях у результаті збройного конфлікту, внутрішньої різанини, систематичних порушень прав людини або стихійних лих і такі, що перебувають на території власної країни – прим.ред.), – повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org з посиланням на Сhristian Тoday.

Про це він заявив під час зустрічі релігійних організацій та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, яка пройшла в Женеві минулого тижня.

За словами Твейта, церкви повинні допомогти урядам країн побачити потенціал у співробітництві з ними в цьому питанні і вивести переговори на національний рівень.

Відео дня

«Гостинність і захист є одними з центральних цінностей християнства, – зазначив глава Всесвітньої ради церков. – Ісус учив нас не обмежувати коло своїх ближніх, але вчитися самим бути ближніми тим, хто потребує нас, захищати права чоловіків і жінок, які були створені за образом Бога».

Він також підкреслив, що християнство споконвіку приймало мандрівників, і що й сьогодні християни по всьому світу знаходяться на передовій у наданні допомоги біженцям.