Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, який перебуває з паломницьким візитом на Святій землі, побував напередодні в Назареті - місті, де Пречистій Діві Марії була сповіщена блага вість про народження Спасителя і де Ісус Христос провів свої дитячі та підліткові роки.

Як відзначає ІТАР-ТАРС, зустріч глави РПЦ пройшла "емоційно, голосно і сердечно". Патріарха супроводжували барабанщики, звуки волинок і дзвонів, радісні вітальні вигуки. В ході за місцевою традицією, брали участь православні скаути в зеленій формі і червоних беретах. У храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці патріарха зустрічали цілими сім`ями. Тут були і православні, і мусульмани, які приблизно в рівній частці за чисельністю становлять 70-тисячне населення міста.

Патріарх Кирил здійснив у храмі молебень з читанням Євангелія, що оповідають про Благовіщення, а потім скуштував води з джерела в нижній частині церкви, звідки, за переказами, черпала воду Пресвята Богородиця.

Відео дня

Предстоятель РПЦ подякував людям за добру братерську зустріч в Назареті. "Цей теплий прийом я відношу до всієї Руської православної церкви, до всього російського народу, який дійсно відчуває велику любов до Святої землі", - сказав він. Патріарх також нагадав, що більше півтора століть Руська духовна місія, Імператорська православна палестинська громада допомагали місцевому населенню в освіті та медичній підтримці. Патріарх Кирил вважає Назарет лідером у встановленні добрих відносин між представниками різних релігій. За його словами, багато в чому це обумовлено тим, що Назарет - це "святе місто, де прозвучала велика блага вість про майбутнє народження Спасителя від Діви Марії".

Патріарх зазначив, що під час зустрічі з Махмудом Аббасом він відчув, що палестинський лідер "є прихильником мирного вирішення проблем". "Вірю, що Назарет, вже зараз є прикладом мирного співіснування людей, що належать до різних релігій, і далі буде лідером в цій сфері", - сказав патріарх Кирил.