На Міжконфесійному форумі у Києві визначали значення релігії в сучасному світі
На Міжконфесійному форумі у Києві визначали значення релігії в сучасному світі

На Міжконфесійному форумі у Києві визначали значення релігії в сучасному світі

22:39, 26.04.2012
3 хв.

У форумі взяли участь релігійні лідери, науковці та експерти з США, Саудівської Аравії, Ізраїлю, Йорданії, Росії та країн ЄС.

У Києві 25-26 квітня відбувся Міжконфесійний Форум "Назустріч змінам — значення релігії в сучасному світі. Віровизнання в умовах демократії та світського суспільства". Як повідомили «УНІАН-Релігії» організатори, на Форум, для обговорення ролі й місця релігії в сучасному світі, зібрались всесвітньо відомі релігійні лідери з різних країн — представники християнства, ісламу, іудаїзму і буддизму.

Форум презентував суспільству думки видатних релігійних і громадських діячів з різних країн світу.

Відео дня

Протягом двох днів релігійні та громадські діячі обговорювали прогнози на майбутнє у розвитку міжконфесійного діалогу, роль медіа у формуванні іміджу релігії в 21-му столітті, причини сучасних релігійних конфліктів та можливі шляхи їх вирішення, а також вплив сучасних революцій на сприйняття релігії суспільством.

Блаженніший Феофіл III, Патріарх Святого Града Єрусалима і всієї Палестини

«Сучасна політика намагається бути секулярною – відокремлює релігію від, власне, політики. Але основна проблема в тому, що конфлікти, на кшталт близькосхідного, не можливо вирішити без релігійних лідерів. Оскільки ці конфлікти носять в собі релігійну основу», - зазначив почесний гість Форуму Блаженніший Феофіл III, Патріарх Святого Града Єрусалима і всієї Палестини.

Засновник Київського міжконфесійного форуму Олександр Фельдман

Блаженніший Феофіл III, Патріарх Святого Града Єрусалима і всієї Палестини і Олександр Фельдман

Настоятель дацана (Санкт-Петербург, Росія) Буда Бадмаев (Доньед-лама) Бадмаєв Буда Бальжиєвіч (Доньєд-лама), ліворуч.

Результатом дводенної роботи Форуму стало Звернення до Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, у якому учасники Форуму висловили своє занепокоєння щодо ситуації із правами релігійних меншин у Північно-Африканських та Близькосхідних державах, які впродовж останніх років почали рух до демократії.

Відомий виконавець хіп-хопу Шайн (Shyne) на задньому плані, і продюсер CNN Іззі Лемберг.

За для зупинення кровопролиття та встановлення релігійного миру в цих країнах учасники Форуму пропонують ООН виступити з ініціативою, щодо проведення позачергової Спеціальної Сесії Генеральної Асамблеї ООН з питань запобігання конфліктам на релігійному ґрунті.

"Сьогодні, напевно, як ніколи раніше, релігії стикаються з проблемою визначення і розуміння свого місця в міжнародних подіях. Ця міжнародна конференція виводить Україну на абсолютно новий рівень — організатора міжнародного діалогу поміж світовими релігіями заради досягнення високої мети — міжконфесійного взаємопорозуміння та мирного співіснування у динамічному та імпульсивному сучасному світі".

Настоятель дацана (Санкт-Петербург, Росія) Буда Бадмаев (Доньед-лама)

У програмі конференції взяли участь Патріарх Єрусалимський Феофіл III; відомий виконавець хіп-хопу Шайна (Shyne), який успішно поєднує кар`єру в музиці зі стилем життя ультраортодоксального іудея; голова Духовного управління мусульман Росії Нафігул Аширов; Доньед-Лама; колишній Генеральний секретар Ради Європи Вальтер Швіммер; продюсер CNN Іззі Лемберг та інші.

Директор Йорданського центру міжконфесійного співіснування Набіль Хаддад, праворуч

Форум, організовано за підтримки Фонду Олександра Фельдмана, Інституту прав людини і протидії екстремізму та ксенофобії, а також Українського єврейського комітету.

"УНІАН-Релігії"

Фото УНІАН
 

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся