На I зимових Юнацьких Олімпійських іграх, що відкрилися 13 січня в Інсбруку, і в яких беруть участь близько тисячі спортсменів-юніорів віком від 14 до 18 років, «релігія відіграє важливу роль», повідомило Австрійське агентство католицьких новин.

Юних спортсменів привітав католицький єпископ Манфред Шойєр, який розповів австрійським ЗМІ, що в Олімпійському селі функціонують спеціальні приміщення, «де збираються представники чотирьох основних релігій - християнства, ісламу, іудаїзму і буддизму». На додаток до них передбачені «затишні кімнати з м`якими меблями для відпочинку - місця, зарезервовані для молитви і тиші". Одночасно вони служать і місцем проведення зустрічі та дискусій.

Щодня вранці і ввечері ці кімнати відкриті для юних спортсменів. На стінах кімнат - стенди з «основними молитвами великих світових релігій». По п`ятницях тут моляться мусульмани.

Відео дня

Християнська молодь може брати участь у богослужіннях за межами Олімпійської селища: у протестантській церкві Воскресіння і католицькій церкві св. апостола Павла в Райхенау.

Седьмиця.