Грецькі та вірменські священнослужителі побилися в храмі Різдва Христового у Віфлеємі, на території Палестинської національної автономії. Бійка сталася під час прибирання в приміщенні храму, побудованого на тому місці, де, за переказами, народився Ісус Христос.

Прибирання проводиться кожного року незадовго до Різдва, що святкується за старим стилем, за угодою різних конфесій, які ділять храм між собою. Перед початком "суботника" було підписано угоду, в якій процес прибирання був регламентований найдетальнішим чином. Однак, за словами грецьких ченців, коли вони розпочали роботу  спільно з католиками-францисканцями в одному з прибудов храму, вірмени не дозволили їм установити сходи для того, щоб почистити оздоблення храму. Виникла бійка. Поліція розділила тих, що билися, і прибирання продовжилося мирно.

Базиліка Різдва Христового у Віфлеємі, один з головних храмів Святої Землі, веде свою історію з четвертого століття нашої ери. Тут є представники різних християнських конфесій, між якими періодично виникають тертя, хоча до рукоприкладства доходить, як правило, лише у сварках греків та вірменів.

Відео дня

TSN