У столиці Вірменії Єревані відбулося засідання Президії Міжрелігійної ради Співдружності Незалежних Держав, участь у якому взяли очільники різних релігійних віровизнань колишнього СРСР - християн, мусульман, юдеїв, буддистів.

УПЦ з благословення Митрополита Київського й всієї України Володимира на форумі представляв голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (ДРАБИНКО).

Як інформує офіційний сайт УПЦ, зустріч відкрив патріарх РПЦ Кирил. У своєму вступному слові він підкреслив, що співпраця представників традиційних релігій Співдружності Незалежних Держав успішно розвивається як на платформі Міжрелігійної Ради, так і в рамках двосторонніх контактів.

Відео дня

Далі прозвучали виступи патріарха і католикоса всіх вірмен Гарегіна II, голови Управління мусульман Кавказу Шейх-уль-іслама Аллахшукюр Паша-заде, а також інших учасників засідання.

За підсумками засідання Президії Міжрелігійної ради СНД одноголосно було прийнято комюніке.

Міжрелігійна рада Співдружності Незалежних Держав є громадською організацією, створеною традиційними релігійними об`єднаннями Співдружності. Рішення про заснування Ради було прийнято учасниками Другого Міжрелігійної миротворчого форуму СНД, що пройшов у 2004 році в Москві.

Основною метою Міжрелігійної ради СНД є координація спільної діяльності традиційних релігійних організацій Співдружності щодо зміцнення міжнаціонального і міжрелігійного миру, досягненню злагоди та стабільності в суспільстві. Рада покликана об`єднувати зусилля духовних лідерів у боротьбі зі спільними викликами, у тому числі екстремізмом і тероризмом.

РІСУ