Московський патріарх Кирил, глава Управління мусульман Кавказу Аллахшукюр Пашазаде і католікос всіх вірмен Гарегін II підписали 28 листопада в Єревані декларацію, в якій закликали утриматися від застосування сили у врегулюванні нагірно-карабаського конфлікту.
- Три сторони висловлюють прихильність мирному вирішенню карабаської проблеми і заявляють про те, що це рішення може бути тільки на основі міжнародного права, - процитував патріарх Кирил прийнятий релігійними лідерами документ.
Учасники тристоронньої зустрічі вважають за необхідне «відвести від передової лінії снайперів, щоб не проливалася кров людей на лінії поділу і щоб не було більше смертей». Якщо влада Вірменії та Азербайджану прийме таке рішення, «якщо перестане проливатися кров, то зміниться моральна, психологічна атмосфера, що відкриє нові перспективи мирного врегулювання конфлікту», додав глава РПЦ.
Патріарх Кирил, католікос всіх вірмен Гарегін II і глава Управління мусульман Кавказу шейх-уль-іслам Аллахшукюр Пашазаде беруть участь у роботі президії Міжрелігійної ради країн СНД 28-29 листопада, повідомили «Известиям» в РПЦ. На засідання також запрошені представники традиційних релігій країн СНД - християнства, ісламу, іудаїзму, буддизму. Раніше релігійним лідерам також належала ініціатива повернення військовополонених і тіл убитих в конфліктному регіоні.
Известия