Королева Англії для прийому президента Туреччини Абдулли Гуля розпорядилася організувати в Букінгемському палаці халяльний банкет.
Крім того, в ході минулої зустрічі Єлизавета II пообіцяла підтримати прагнення Туреччини увійти до Європейського Союзу.
Королева відзначила посилення останнім часом політичних і економічних зв`язків між двома країнами, незважаючи на деякі труднощі, що виникли в питанні вступу переважно ісламської і азіатської Туреччини до Євросоюзу.
Після завершення офіційної частини 85-річна королева і 170 турецьких і британських гостей пішли в танцювальний зал Букінгемського палацу і приступили до трапези, що практично повністю складалася з традиційних ісламських халяльних страв. Серед іншого, в меню значилися ягнята, вирощені в королівському маєтку Віндзор.
«Халяльні страви - це особливий знак ввічливості. Президент і його дружина - гості королеви. Ми не зробили б окремого меню для них, тому всі їдять однакові страви», - пояснив комендант палацу.
Раніше подібні прийоми в королівському палаці вже мали місце. Вони були організовані на честь приїзду короля Саудівської Аравії в 2007 р. і еміра Катару в минулому році.
Незважаючи на халяльне меню гостям все ж згідно з етикетом, запропонували на вибір кілька марочних вин.
Седмица