Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО зустрівся в Мінську з кардиналом Куртом Йорг КОХОМ, главою Папської Ради у справах сприяння християнській єдності.

Президент Білорусі шукає в особі глави Католицької Церкви захисту від підступного Заходу. Він заявив, що чекає більшого від Папи Римського у справі захисту інтересів Білорусі.

"Від Католицької Церкви і особисто від Папи Римського Бенедикта XVI ми чекаємо більшого в справах захисту наших інтересів, особливо на Заході", - заявив він.

Відео дня

О.ЛУКАШЕНКО підкреслив, що Мінськ не сприймає тієї політики, яку стосовно нього проводять західні держави, піддаючи санкціям білоруські підприємства, а також забороняючи в`їзд в ЄС окремим політикам і чиновникам Білорусі.

"Це ненормально. Ми б чекали більш активної позиції в цьому напрямку від Католицької Церкви. Все-таки в цьому несправедливому світі найсправедливішим світовим органом є Церква, - сказав він. - Хотілося б, щоб Церква сказала своє слово на захист справедливості".

Глава Білорусі відзначив, що сьогодні в його країні немає ні міжконфесійної, ні міжнаціональної ворожнечі. "В даний час готується угода, праця над якою вже майже завершена, між урядом і Римо-католицькою конфесією в Білорусі про співпрацю", - сказав О.ЛУКАШЕНКО. При цьому він нагадав, що аналогічна угода вже підписана між білоруським урядом і Православною Церквою.

Зазначимо, що повного порозуміння з Ватиканом О.ЛУКАШЕНКО не знайшов. Про настороження Католицької Церкви щодо нинішнього лідера Білорусі може свідчити той факт, що глава Папської ради у справах сприяння християнській єдності Кардинал Курт КОХ під час недільної літургії в Кафедральному костелі на площі Свободи в Мінську говорив про людей, котрі живуть "в умовах диктатури".

КАТОЛИЦЬКИЙ ОГЛЯДАЧ