Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр 19 жовтня прийняв главу УГКЦ владику Святослава (Шевчука) на його прохання. Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, у зустрічі також взяли участь перший заступник Міністра культури України Юрій Богуцький, співробітник ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Під час зустрічі йшлося про спільну участь у відкритті різдвяної ялинки з України на площі святого Петра у Римі у грудні поточного року. Бесіда пройшла в теплій і дружній атмосфері.

Згідно з традицією, що з’явилася наприкінці минулого століття, до Ватикану привозять різдвяні ялинки з різних країн світу. Цього року наступила черга України, якої наша держава чекала декілька років.

Відео дня

Цьогорічна ялинка буде привезена зі Львівської області. Біля підніжжя ялинки, як правило, встановлюється різдвяний вертеп. У відкритті ялинки візьмуть участь мистецькі колективи з України. Також очікується участь офіційної української державної делегації.

Минулого року 94-річну різдвяну ялину висотою 34 метри і вагою 5 тонн було доставлено до Риму із північно-італійської провінції Больцано-Альто-Адідже. Раніше ялинки до Ватикану привозили з Австрії, Німеччини, Бельгії та інших країн.