«Дуже радію, що між Апостольською столицею і Московським Патріархатом відбуваються зустрічі», − сказав Блаженніший Святослав під час нещодавньої прес-конференції в УНІАН, коментуючи зустріч Папи Бенедикта XVI і Митрополита Іларіона (Алфеєва). При цьому Предстоятель УГКЦ наголосив, що такі зустрічі є дуже потрібні: «Ми будемо все робити, щоб ніколи не бути перешкодою для таких зустрічей, але їм всіляко сприяти», − заявив патріарх Святослав.

Говорячи про важливість діалогу, Глава УГКЦ згадав про свою офіційну зустріч з Митрополитом Володимиром (Сабоданом), Предстоятелем Української Православної Церкви, яка відбулася 23 серпня 2011 року у Києво-Печерській лаврі. «Нам усім ця зустріч дуже багато дала», − ствердив Блаженніший Святослав.

Як наголошують у Департаменті інформації УГКЦ, важливо, що Митрополит Іларіон також заявив про свою готовність зустрітися з новим Архиєпископом Києво-Галицьким. Про це йдеться у його інтерв’ю про можливу зустріч Папи Римського з Московським Патріархом, яке було опубліковане 5 жовтня в газеті «Известия». «Я сподіваюся зустрітися з ним (з Блаженнішим Святославом, − авт.) у недалекому майбутньому», − сказав Митрополит Іларіон. Єрарх також висловив сподівання, що з обранням нового Глави Української Греко-Католицької Церкви відбуватимуться позитивні зміни у стосунках двох Церков.

Відео дня