У Руській Православній Церкві заявили, що поки рано говорити про конкретні терміни зустрічі патріарха Московського і всієї Русі Кирила і Папи Римського Бенедикта XVI.

Про це пише газета "Известия".

"Ця перспектива є реальною, але, як ми і говорили раніше, нас цікавить не стільки сам факт цієї зустрічі, скільки її зміст. Вона має для нас сенс тільки в тому випадку, якщо буде означати реальне і радикальне поліпшення наших відносин", - заявив владика.

Відео дня

За його словами, якщо така зустріч відбудеться, то вона, ймовірно, відбудеться "на нейтральній території".

Зустріч патріарха і папи потрібно ретельно підготувати "не тільки і не стільки з точки зору протоколу, скільки з точки зору знаходження спільної позиції з тих питань, які нас сьогодні розділяють", підкреслив ієрарх, додавши, що головною перешкодою до зустрічі залишається ситуація на Західній Україні .

"У цьому регіоні поки не досягнуті мир і гармонія між православними і греко-католиками. Ця тема піднімалася багато разів, але ми поки не бачимо зміни ситуації", - констатував митрополит Іларіон.

Він висловив надію на те, що станеться позитивна динаміка у вирішенні цього питання у зв`язку з обранням нового глави Української Греко-Католицької Церкви архієпископа Святослава (Шевчука).

"Я сподіваюся зустрітися з ним в осяжному майбутньому. Архієпископ Святослав вже зустрічався з предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату митрополитом Київським Володимиром і висловлював готовність до діалогу з Православною церквою", - повідомив владика.