Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил 26 вересня у своїй робочій резиденції в Москві прийняв кардинала Йозефа Томко, особистого представника Папи Бенедикта XVI на святкуванні 100-річчя католицького кафедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії. Про це повідомляє сайт відділу ОВЦС РПЦ.

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило висловив свою повагу Папі Римському Бенедикту XVI: "Радію можливості зустрітися з Вами як з високим представником Католицької церкви і Святого Престолу з тим, щоб висловити мою повагу і братську любов до Його Святості. Попросив би Вас передати ці мої почуття", - сказав патріарх на зустрічі з особистим представником папи Римського кардиналом Йозефом Томко в понеділок у Москві.

У свою чергу кардинал констатував духовне відродження в Росії. "Ми бачимо, як відроджуються храми, це знак відродження, яке відбувається всередині віруючих. Ви, Ваше Святосте, і знак, і глава цього оновлення, відродження віри тут", - сказав він. Кардинал передав патріарху "сердечне і братнє вітання". На закінчення зустрічі, що пройшла в теплій і дружній атмосфері, сторони обмінялися пам`ятними подарунками.

Відео дня