Зустріч Предстоятелів УПЦ КП та УГКЦ відбулася 9 грудня в Київській Патріархії. Патріарх Любомир, Глава УГКЦ, привітав Патріарха Філарета з 15-літтям інтронізації. Предстоятелі УГКЦ та УПЦ КП обмінялися думками щодо міжконфесійних відносин, а також подальших перспектив державно-церковного діалогу. Сторони висловили задоволення рівнем взаємодії двох Церков у питаннях міжконфесійних та державно-церковних відносин і домовилися про подальшу співпрацю в цьому напрямку.

Водночас, як інформує прес-служба УПЦ КП, обидва Предстоятелі висловили обопільне занепокоєння певними тенденціями у цих сферах, зокрема – відсутністю відповіді з боку керівництва держави на пропозиції щодо співпраці як окремих конфесій, так і ВРЦіРО.

Окрім цього, Патріарх Філарет розповів Главі УГКЦ про свою поїздку до США, під час якої відбулися і зустрічі з греко-католицьким духовенством і віруючими, відвідування парафій УГКЦ. Також Патріарх розповів про свій візит на Львівщину та прославлення Львівської ікони Божої Матері «Одигитрія», на якому був присутній і єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук).

Відео дня

На зустрічі також були присутні члени Секретаріату ВРЦіРО — єпископ Євстратій (Зоря) від УПЦ КП та протоєрей Олекса Петрів від УГКЦ.