27 травня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир прийняв у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі Голову Папської Ради у справах культури архієпископа Джанфранко Равазі, який цими днями перебуває в Україні.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, у зустрічі також взяли участь Апостольський нунцій в Україні архієпископ Іван Юркович зі співробітниками Нунціатури, та секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич.

Під час бесіди архієпископ Джанфранко Равазі розповів Предстоятелеві Української Православної Церкви про спільні культурні проекти між Ватиканом та Руською Православною Церквою. Представник Ватикану також висловив своє приємне здивування красою Києва та Києво-Печерської Лаври, яку він відвідав перед зустріччю.

Відео дня

У свою чергу Блаженніший Митрополит Володимир відзначив, що спільні культурні проекти більш ефективно сприяють зближенню та взаємному пізнанню між православними та католиками, а відтак, на думку Його Блаженства, сфера культури повинна бути пріоритетною у відносинах та співпраці між нашими Церквами.

У ході бесіди також було підняте питання про можливий приїзд до України Папи Римського в 2012 році, про який офіційно повідомив голова конференції римо-католицьких єпископів України архієпископ Мечислав Мокшицький. У відповідь на це Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Іван Юркович заявив, що Прийняття Римським Престолом запрошення ще не означає, що візит Папи Бенедикта XVI в Україну однозначно відбудеться, а також що це питання ще розглядатиметься Святим Престолом.

Окрім того, під час розмови були обговорені можливі проекти щодо співпраці у сфері культури між Українською Православною Церквою та Ватиканом.

На завершення зустрічі Блаженніший Митрополит Володимир подарував гостю диски з записами православних богослужінь та фотоальбом «Предстоятель». Архієпископ Джанфранко Равазі подарував Предстоятелю Української Православної Церкви перекладену українською мовою свою книгу «Пісня Пісень. Пісня подружжя», а також ювілейну медаль, викарбувану в честь третього року понтифікату Папи Бенедикта XVI.