З 5 до 11 жовтня у Львові буде проходити другий Екуменічний соціальний тиждень, повідомляє Релігія в Україні. Провідною темою тиждня стане питання соціальної відповідальності.
На захід запрошені Катерина Ющенко, голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000», Бернард Шеневез, віце-президент Соціальних тижнів Франції, Ганс-Юрґен Гаймзьот, посол Федеративної Республіки Німеччини в Україні, Йозеф Гомайєр, єпископ німецького Гізельгейму, о. Пьотр Мазуркєвіч, генеральний секретар Комісії Єпископських Конференцій Європейського Союзу (СОМЕСЕ), екс-президент Комісії єпископських конференцій Європейської спільноти та ін.

У рамках  заходу відбудеться науково-практична конференція за темами - «Зцілення ран минулого» та «Розвиток соціальних проектів спільно із Західною та Центральною Європою».

Як повідомляє джерело, у цьому контексті буде наголошено на ролі та місці України в процесі подальшого зближення держави з Європейським Союзом - як у політичному та культурному сенсі, так і в сенсі релігійного порозуміння і співпраці. Важливе місце в обговоренні фахівців займе питання впровадження законодавчих ініціатив щодо вдосконалення правового регулювання підтримки неприбуткових організацій, в рамках чого розроблено відповідні законопроекти: про відсоткову філантропію та про підтримку неприбуткових організацій зі сторони юридичних осіб.

Відео дня

«Відсоткова філантропія передбачає механізм передачі владних функцій кожному громадянину самостійно розпоряджатися бюджетними коштами у розмірі 2% сплаченого ними податку, тобто громадянин зможе сам скерувати його на конкретну неприбуткову організацію на свій вибір», - говорить директор департаменту гуманітарної політики Олексій Побурко.

Проект «Екуменічний соціальний тиждень» стартував у минулому році. Він згуртував широке інтелектуальне коло релігійних діячів, представників політикуму та соціального сектору. Почесний президент Соціальних тижнів Франції Мішель Камдесю зазначив, що в Україні проводився перший у Європі Екуменічний соціальний тиждень, де наголос падає на слові «екуменічний».

Організатори Екуменічного соціального тижня: Інститут Екуменічних Студій, Український Католицький Університет, Львівська міська рада, Львівська обласна рада та адміністрація.