Голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Української Православної Церкви архімандрит Кирил (ГОВОРУН) взяв участь в богословській конференції у Великобританії.

Як повідомляє сайт УПЦ, з 10 по 13 серпня в пастирському центрі на честь Всіх Святих Вестмінстерської єпархії Римсько-Католицької Церкви в передмісті Лондона Колні відбулася щорічна конференція Православно-англіканського співтовариства святих Албанія та Сергія. Цьогорічна конференція була присвячена темі «Бог, творіння та космос».

У конференції на запрошення Співтовариства та з благословення Блаженнішого Митрополита ВОЛОДИМИРА взяв участь голова Відділу зовнішніх церковних зв`язків Української Православної Церкви архімандрит Кирил (ГОВОРУН), який виступив з доповіддю на тему «Конвергенція між наукою та богослов`ям - святоотецький підхід».

Відео дня

11 серпня відбулася екскурсія учасників конференції до собору святого Албанія, де було відправлено православний молебень перед мощами цього першого мученика на Британській землі. Також православні учасники конференції звершили 12 серпня Божественну літургію та панахиду за померлими членами Співтовариства.