Константинопольський Патріарх Варфоломій I, виступаючи 19 липня на XIII Асамблеї Конференції Європейських Церков (КЄЦ) в Ліоні наголосив на необхідності глибшої і конструктивнішої взаємодії КЄЦ з Радою Єпископських Конференцій Європи - структурою Католицької Церкви, яка не є членом КЄЦ. Про це повідомляє Богослов. ru.

Глава Вселенського Патріархату висловився за створення спільної ради, що об`єднає всіх християн Європи включаючи католиків. «Ми переконані, що конференція всіх Церков Європи зможе нам краще відповісти на святий заклик про церковну єдність», - заявив він.

Спільна структура, на його думку буде ефективніше допомагати сучасній людині долати складні проблеми і сприяти посиленню християнського впливу в загальноєвропейських структурах, який важливий не лише для Церков, а й для народів Європи.

Відео дня

Архієпископ Ліонський кардинал Філіпп БАРБАРЕН пообіцяв Уселенському Патріархові Варфоломію I, що особисто поінформує про його ініціативу Папу Бенедикта XVI.

Нагадаємо, що 11 жовтня 2008 року Російська Православна Церква оголосила про припинення своєї участі в КЄЦ. Причиною стало небажання керівних органів КЄЦ розглядати заявку на членство в ній Естонської Православної Церкви, самоуправною Церквою, що є, у складі Московського Патріархату.