ш

Делегація в складі представників Ассірійської Церкви Сходу, Халдо-католицької Церкви, Вірменської Апостольської Церкви та іудейської громади Іраку відвідують з 16 по 22 травня Іран. Візит відбувається на запрошення іранської влади, повідомляє Благовест-інфо.

Як повідомили в халдо-католицькому Вавілонському патріархаті, халдейский патріарх Луїс Рафаель Сако, що входить до складу делегації, зустрічався в Тегерані з представниками іранського керівництва. «Ісламська Республіка Іран висловлює підтримку народу і уряду Іраку, оскільки обидві країни мають спільну історію і цивілізацію», - розповів після зустрічі патріарх Сако.

Він також підкреслив, що Іран може зіграти найважливішу роль у забезпеченні стабільності в регіоні, у розвитку діалогу між мусульманами і християнами.

Відео дня

Глава іранського департаменту у справах національностей та релігійних меншин шейх Йонес Алі також заявив, що його країна «підтримує територіальну цілісність і національний суверенітет країн регіону, над якими сьогодні нависла загроза з боку терористів і екстремістів».

Він висловив сподівання, що народ Іраку «зможе вигнати терористичні угруповання і відновити безпеку». Шейх також повідомив, що його департамент має намір регулярно проводити зустрічі послідовників різних релігій.