п

Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій висловлено занепокоєння у зв'язку з дискримінацією християн в Європі, повідомляє РИА Новости.

Документ рекомендує європейським країнам застосовувати принцип "розумної адаптації", щоб не примушувати християн виконувати обов'язки, які суперечать їхній вірі, і закликає засоби масової інформації уникати поширення негативних стереотипів по відношенню до християн і до представників інших релігій.

Крім того, резолюція ПАРЄ закликає європейські країни поважати право батьків давати освіту своїм дітям згідно з їхніми релігійними переконаннями.

Відео дня

Представництво Руської Православної Церкви при Раді Європи підтримало резолюцію ПАРЄ, в якій висловлено заклопотаність у зв'язку з дискримінацією християн у Старому світі.

"Прийняття цієї резолюції є важливим кроком до визнання європейською міжнародною організацією існування проблем дискримінації та порушення прав християн в Європі, незважаючи на розміри громади, до якої вони належать", - зазначив представник РПЦ ігумен Филип (Рябих).

Він висловив сподівання, що резолюція "буде уважно вивчена різними зацікавленими сторонами", а на її основі буде налагоджений "моніторинг прав християн у Європі та механізми їх захисту".