Казанська ікона Божої Матері 2021 / фото naviny.by

Казанська ікона Божої Матері шанується двічі на рік – улітку і восени. 21 липня відзначають чудове явлення ікони на місці страшної пожежі. А осіннє свято приурочене до звільнення Москви від загарбників, в якому допомогла ікона. Казанська завжди вважалася однією з найбільш шанованих ікон в православ'ї. Їй приписують безліч чудес і зцілень.

Казанська Осіння: коли відзначається свято

Осінній День Казанської Божої Матері відзначається 4 листопада. Дата пов'язана з історичною подією. 4 листопада 1612 року народне ополчення під командуванням Дмитра Пожарського вигнало з Москви польських загарбників. Російську армію надихала і підтримувала Казанська ікона Богоматері.

Казанська Осіння: як відзначають і що не можна робити

Читайте такожВіра, Надія, Любов 2021: коли відзначається свято і що не можна робитиКазанська ікона Богородиці вважається захисницею і покровителькою всіх жінок. Бездітні моляться їй про зачаття малюка, а матері просять здоров'я дітям. День шанування ікони вважається сприятливим для одруження, оскільки сама Богородиця візьме сім'ю під опіку. 

Відео дня

У це свято потрібно відвідати богослужіння і прочитати молитву Богородиці. У цей день не можна працювати по дому і займатися важкою працею. Також не можна вирушати в далеку дорогу, інакше трапиться біда в дорозі.

Вам також може бути цікаво: