1

Папа Франциск 20 жовтня провів у Ватикані Консисторію Кардиналів, первісним завданням якої було затвердження канонізаційних декретів. Але у зв’язку із загостренням ситуації на Близькому Сході, Святіший Отець вирішив також обговорити зі своїми найближчими співробітниками результати зустрічі Апостольських Нунціїв, що служать в цьому регіоні, яка відбулася у Ватикані 2-4 жовтня, перед початком Синоду. Тому, на консисторію було запрошено Глав Східних Католицьких Церков, які діють на Близькому Сході, і деяких співробітників Державного Секретаріату.

Двоє блаженних, які проголошені святими, і щодо яких найближчим часом відбудеться урочиста канонізація, – це священик-місіонер індійського походження Джозеф Ваз (1651-1711) та італійська монахиня Марія Христина від Непорочного Зачаття, в миру Аделаїда Брандо (1856-1906).

Відкриваючи зустріч, у якій взяли участь понад 80 кардиналів, Папа Римський підкреслив, що присвятив її «також Близькому Сходові, а особливо, – становищу християн у цьому регіоні».

Відео дня

«Нас об’єднує бажання миру та стабільності на Близькому Сході й бажання посприяти подоланню конфліктів шляхом діалогу, примирення й політичного заанґажування. Одночасно, – додав він, – ми хочемо надати якнайбільш можливу допомогу християнським громадам, щоби підтримати їхню присутність у регіоні», - зазначив Папа Римський.

Адже «ми не маємо права змиритися з думкою про Близький Схід без християн».

За словами Папи, причиною тривоги є те, що останні події показують нам «явище тероризму у вимірах, яких ми раніше навіть не могли уявити». «Здається, що втратилося усвідомлення цінності людського життя, здається, що людська особа вже більше нічого не важить і може бути принесена в жертву на корить інших інтересів. І все це діється, на жаль, перед обличчям байдужості багатьох», – зауважив Глава Католицької Церкви, додаючи, що ця ситуація вимагає «наших наполегливих молитов та адекватної відповіді з боку міжнародної спільноти».

За матеріалами сайту "Радіо Ватикану"