1

«Сьогодні запитаємо себе: що буде з Божим людом наприкінці? Що буде з кожним з нас?», – цими словами Папа Франциск розпочав своє повчання, виголошене під час традиційної зустрічі з вірними, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані 15 жовтня.

«І так будемо з Господом завжди!», – відповів святий Павло солунянам, які запитували апостола про те саме.

Папа Римський запропонував присутнім замислитися над тим, чи вони дійсно у це вірять. Натомість, у Книзі Одкровення святий Іван пише: «І побачив я місто святе, Єрусалим новий, що сходить з неба від Бога, приготований, мов наречена, прикрашена для мужа свого».

Відео дня

«Ось ким є Церква, – Папа Римський, – вона є Божим людом, який іде за Ісусом та день за днем готується до зустрічі з Ним, як наречена чекає свого жениха».

Як зауважив Папа Римський, перед Церквою стоїть завдання «підтримувати запаленим і добре видимим світич надії, щоб вона не переставала сяяти, як надійний знак спасіння».

«Дорогі брати й сестри, – підсумував Папа, – ось чого ми очікуємо: що Ісус повернеться. Церква-наречена чекає на свого Нареченого! Але ми повинні дуже щиро запитати себе: чи ми насправді є світлими і вірогідними свідками цього очікування, цієї надії? Чи наші громади ще живуть під знаком присутності Господа Ісуса та в палкому очікування Його приходу, чи виглядають втомленими, заціпенілими під тягарем труднощів та знеохочення. Чи не загрожує нам небезпека, що в нас скінчиться олива віри та радості?».

За матеріалами сайту "Радіо Ватикану"