1

Коли молимося, не потрібно забувати про своє минуле, не слід приховувати власних гріхів. Завжди треба пам’ятати, що Господь прямує з нами шляхом нашого життям.

На цьому зосередив свою увагу Папа Франциск у проповіді у Ватикані 7 жовтня.

Папа Римський запропонував зібраним застановитись над запитанням: «Чому саме я був вибраний бути християнином?» 

Відео дня

Єпископ Риму зазначив, що кожен з нас має власну життєву історію, проте, дуже часто люди живуть одним моментом і схильні до того, щоб забути своє минуле. "А історія кожного із нас – це історія гріха, історія Божої благодаті, історія шляху з Богом…" Проповідник наголосив, що корисно молитися, пам’ятаючи при цьому свою історію; "пам’ятаючи, що Господь мене обрав, що Він мене покликав, що Він мене спас".

Коли християнин пам’ятає свою життєву історію, цим віддає славу Господу Богу, адже пригадує, як Всевишній спас його, вирвав від гріховного життя. Саме тому апостол Павло нічим не хотів хвалитися, як лише власними гріхами та Божою благодаттю, яку отримав. Він пам’ятав про свої гріхи і про те, що Господь щедро обдарував його Своєю благодаттю і покликав до апостольського життя.

На закінчення Папа Римський закликав усіх молитись, пам’ятаючи про свою особисту історію: "про те, як Господь вибрав нас, як уклав з нами союз, як спас нас і як прямує разом із нами життєвою дорогою". 

За матеріалами сайту "Радіо Ватикан".