1

Про Церкву, як матір, що дає життя в Христі  говорив Папа Франциск 3 вересня, під час загальної аудієнції, яка зібрала на площі святого Петра у Ватикані десятки тисяч паломників з усього світу.

Папа Римський підкреслив, що зразком материнства Церкви є Пречиста Діва Марія. Церква є продовженням Її материнства, народжуючи нових дітей у Христі. 

«...Дивлячись на Марію, бачимо найкрасивіше та найніжніше обличчя Церкви; і вдивляючись у Церкву, впізнаємо чудове риси Марії. Ми, християни, не є сиротами, маємо маму, маємо матір, і це прекрасно! Ми не сироти! Церква є матір’ю, Марія є матір'ю", - сказав Папа Римський.

Відео дня

«Церква отримала від Ісуса дорогоцінний скарб Євангелія не для того, щоб затримати його для себе... Ми всі покликані з відкритим розумом і серцем прийняти Боже Слово, яке кожного дня звіщає Церква, щоб це перемінювало нас зсередини – тільки Боже Слово має здатність змінити нас зсередини, від наших найглибших коренів. Цю силу має Боже Слово, а хто дає нам його дає? Мати Церква!», - говорить Папа Римський.

Папа Франциск наголосив, що Церква прагне показати віруючим шлях, яким треба прямувати, щоб жити в радості й мирі. Церква має мужність матері, яка знає, що повинна захищати своїх дітей від небезпек... Мати завжди захищає дітей. Цей захист також заохочує бути пильними щодо обману і спокуси лукавого. Бо хоч Бог і підкорив сатану, він завжди повертається із своїми спокусами. Ми не повинні бути наївними, але пильними і твердо стояти у вірі.

Папа Франциск закликав довіритись Пречистій Діві Марії, щоб Вона навчила  із щирою здатністю приймати, прощати та наповнювати довірою й надією. «Адже саме так чинить мама», – закінчив Папа Римський.

За матеріалами сайту Радіо Ватикан