1

Християни, живучи у світі та співдіючи із сучасною дійсністю, повинні завжди черпати сили з Євангелії, повинні бути сіллю землі, – на цьому наголосив Папа Франциск у неділю 31 серпня перед проказуванням молитви «Ангел Господній» з десятками тисяч прочан та римлян, зібраних на площі святого Петра у Ватикані.

«Не вподібнюйтесь до цього світу, але перемінюйтесь обновленням вашого розуму, щоб ви переконувались, що то є воля Божа» (Рм 12,2).

Папа наголосив на тому, що християни повністю включені в суспільну й культурну дійсність наших часів. Але це несе із собою також і небезпеку стати «світськими», ризик, що християнин втратить ту новизну, яка походить від Господа та від Святого Духа. 

Відео дня

Для внутрішнього оновлення потрібно постійно черпати життєві сили з Євангелії. Потрібно кожного дня читати й роздумувати над Євангелією, щоб Ісусове слово постійно було присутнє в нашому житті.

Папа Франциск радить носити із собою кишенькове видання Євангелії, щоб мати можливість перечитувати Христові слова. Також дуже важливо брати участь у Святій Літургії. Крім того дуже важливими є молитва, духовні віднови, реколекції.

Євангелія, Євхаристія, молитва – ось шлях, яким потрібно крокувати, щоб бути справжніми християнами, підкреслив Папа Франциск. 

За матеріалами Радіо Ватикану