1

Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів та Адміністратор Патріаршої курії, відповідаючи на прохання Благодійного фонду «Карітас-Україна» та інших благодійних організацій, звернувся до правлячих єпископів УГКЦ в Україні з закликом активізувати поміч вимушено переселеним особам з Криму та зі Сходу України.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Ми не знаємо, коли зупиниться потік переселенців і як довго ті, що вже змінили місце проживання, не зможуть повернутися до рідних домівок», - зазначив Владика Богдан.  У цій ситуації, - на його переконання, - «важливим є забезпечити тривалий супровід і підтримку згаданим особам».

Відео дня

На думку єпископа, феномен вимушено переселених осіб, спричинений військовою агресією проти України, є новим дотепер незнаним явищем, а тому являється великим викликом як для державних органів влади, так і для Церкви. Все ж, допомагати цим особам Церква повинна не лише з почуття загальнонаціональної і людської солідарності, але в першу чергу – з огляду на заповідь любові, яку залишив своїм учням Христос, наказуючи «нагодувати голодного, напоїти спрагненого, відвідати хворого, прийняти чужинця».

«І хоч держава багато робить для вимушено переселених осіб, дуже часто самих лише зусиль держави не вистачає. Ці люди потребують людської солідарності, підтримки і зрозуміння, щоб не почуватися самотніми і полишеними віч-на-віч з проблемами щоденного життя в нових місцях їхнього проживання», - наголосив Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Владика Богдан попросив Правлячих владик обдумати можливість надання кращої духовної та соціальної підтримки вимушено переселеним особам, залучаючи до співпраці як структури Церкви на місцях, так і громадські та благодійні організації.

РіСУ