У Ватикані 7 червня повідомлено про те, що Папа Франциск призначив кардинала Юзефа Томка, вислуженого Префекта Конгрегації Євангелізації Народів, своїм Спеціальним Посланцем для участі в святкуваннях з нагоди 25-річчя виходу з підпілля Мукачівської Греко-Католицької Єпархії. 

Урочистості  заплановані на 28 червня 2014 р. у Ужгороді.

*** Мукачівська Греко-Католицька єпархія знаходиться в межах Закарпатської області України. На сьогоднішній день має статус sui iuris ("свого права"). Її окремішній статус історично обумовлений існуванням у відмінних політичних умовах, ніж решта греко-католиків України. Проте з часу проголошення незалежності Української держави було розпочато низку ініціатив для досягнення повної єдності всіх греко-католиків України.

Відео дня

Мукачівська єпархія є матірною для Словацької та Угорської Греко-Католицьких Церков, а також для Пітсбургської митрополії в США та частково для Крижевацької єпархії в Хорватії.

На сьогоднішній день Мукачівська єпархія налічує 415 парафій, в яких здійснює служіння 238 священиків та 25 єромонахів. В єпархії діє Ужгородська Богословська Академія ім. Теодора Ромжі.

РіСУ