Папа Римський Франциск 2 червня виступив з промовою проти "культури благополуччя", живучи по якій багато сімей відкладають або навіть уникають народжувати дітей, замість чого заводять домашніх вихованців, пише Guardian.

Папа попередив подружні пари, що з таким підходом до життя, їх чекає старість у "гіркоті самотності". “Якщо вірити істинам, прищепленим культурою благополуччя, то краще жити без дітей, їздити по світу, повноцінно проводити час відпустки. У вас будуть розв'язані руки, ви будете жити спокійно і безтурботно. Якщо відчуєте, що вам нікуди подіти свою любов - заведіть кішку або собаку, або навіть декількох, і вам стане легше. Але ця теорія хибна. Якщо ви проживете своє життя за таким принципом, вас неодмінно чекатиме розчарування, ви будете жалкувати", - ділиться понтифік. "Ісус закликав людей бути родючими, як сама природа", - підсумовує Папа.

Понтифік переконаний, що народження дитини - це не лише диво, але і вірний доказ щасливого і успішного шлюбу, крім вірності і терпимості подружжя. “Саме терпимість в любові тримає подружжя разом, як у добрі, так і погані часи. Шлюб переживає багато труднощів, таких як, проблеми з вихованням дитини, зарплатою на роботі, проблем безліч, але любов повинна і може винести все для того, що б люди могли жити далі, зберігши свою сім'ю - найдорожче, що може бути".

Відео дня

Седмиця