Ізраїльська поліція виписала ордери, що забороняють кільком представникам ультраправих єврейських кіл з`являтися в районах, де перебуватиме Папа Римський Франциск, який приїжджає у вихідні з паломництвом на Святу землю. Про це повідомляє РІА «Новости».

Протягом найближчих чотирьох днів вони не зможуть, зокрема, з`являтися в історичному центрі Єрусалима, де зосереджені святині християнства, іудаїзму та ісламу, які збирається оглянути понтифік.

«Поліція виписала чотириденний ордер на обмеження пересування кількох правих активістів напередодні візиту Папи, щоб не допустити будь-яких провокаційних інцидентів», - повідомив прес-секретар правоохоронних органів Мікі Розенфельд.

Відео дня

Ультраправі активісти, пов`язані з радикальними поселенськими колами, вважаються головними підозрюваними у вандалізмі стосовно християнських церков і монастирів, мусульманських мечетей, псування майна палестинців і навіть об`єктів ізраїльської армії.

В рамках паломництва Франциск відвідає Йорданію, палестинське місто Вифлеєм, а потім два дні – неділя і понеділок – проведе в Ізраїлі, де у нього заплановані молебні, зустрічі з головами основних релігійних конфесій і лідерами єврейської держави.

Місцева преса пише, що понтифік, відомий своїм демонстративним аскетизмом, відмовився від броньованого автомобіля і має намір пересуватися на «звичайному транспортному засобі». Проте для забезпечення безпеки візиту поліція країни має намір задіяти 8 тисяч співробітників.