Підприємець Марчелло Ді Фініціо вчетверте забрався на купол Собору Святого Петра у Ватикані, протестуючи проти економічної політики уряду Італія. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на телеканал Rai News 24.

Чоловік подолав встановлену на оглядовому майданчику Собору спеціальну огорожу і за допомогою альпіністського обладнання перебрався на купол. Він розгорнув плакат із зверненням до Папи Римського Франциска і президента Італії Джорджо Наполітано з проханням допомогти в боротьбі проти знищення соціальних досягнень.

”Мене вже тричі обманювали, але я не дам їм убити мене, я продовжу боротися. У мене забрали все, але вони не посміють забрати у мене мою гідність”, - написав Ді Фініціо на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

Підприємець з Трієста вже вчетверте забирається на купол Собору Святого Петра, висловлюючи таким чином свою незгоду з політикою влади з розвитку економіки. Забравшись на купол вперше в жовтні 2012 року, чоловік просидів там майже 30 годин, протестуючи проти ліцензування комерційної діяльності на пляжі, так як сам був власником одного з пляжних барів і займався здачею в оренду парасольок і шезлонгів.