Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій обговорив з Патріархом Української Греко-католицької церкви Святославом (Шевчуком) події, пов’язані з євромайданами в Україні, у тому числі активну участь у них УГКЦ.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі СКУ.

У ході зустрічі було обговорено сучасні події в Україні, зокрема окупацію Криму російськими військами та загрозу їхнього подальшого вторгнення на територію України.

Відео дня

У зв’язку з чим сторони відзначили важливість мобілізації української діаспори в світі для забезпечення підтримки України з боку міжнародного співтовариства у питаннях її територіальної цілісності. Також було наголошено на важливості інформування світу про правдиві події в Україні.

“Світовий конгрес українців продовжуватиме співпрацювати з Українською Греко-католицькою церквою та захищатиме її інтереси”, – заявив Чолій.

*** СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р. як неприбуткова організація, у 2003 р. СКУ був визнаний як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй.