Папа Римський Франциск 24 березня благословив фільм Даррена Аронофські «Ной» на зустрічі з актором Расселом Кроу, який виконав в картині головну роль. Про це повідомляє The Daily Mail.

За словами Рассела Кроу, Папа Франциск під час короткої зустрічі з ним схвалив фільм і проявив послідовність у своїх словах і справах. Як заявив Кроу, з урахуванням численних суперечок навколо фільму «Ной», запрошення до Ватикану було великою честю.

Відео дня

Расселу Кроу вдалося зустрітися з Папою Римським тільки з третьої спроби. Дві попередні зустрічі, призначені на минулий тижень, були скасовані за ініціативою Ватикану. Для прохань про зустрічі актер використовував твіттер, де пропонував Папі Римському подивитися фільм «Ной» та ділився з ним власною думкою про картину.

В жовтні 2013 року студія Paramount провела пробні покази «Ноя», на яких були присутні представники різних релігійних громад. Картина викликала неоднозначну реакцію глядачів. Так, фільм піддався критиці за невідповідність до біблійного тексту, а також за сцени з п'яним Ноєм. Крім того, мусульманська традиція не допускає зображення пророків, одним з яких вважається Ной, у зв'язку з чим стрічка ще до виходу на екрани була заборонена до показу в низці ісламських держав.

Фільм «Ной» Даррена Аронофські заснований на біблійному тексті про потоп і Ноїв ковчег. Картина стала найкрупнобюджетнішим проектом режисера: на його зйомки витрачено близько 130 мільйонів доларів США. Крім Кроу, який виконує головну роль у фільмі знялися Дженніфер Коннеллі, Ентоні Хопкінс і Емма Уотсон. У російський прокат «Ной» вийде 27 березня 2014 року.

Седмиця