У католицькій церкві м. Графінг, де три жінки-рестравратора працювали над відновленням зруйнованих в червні 2013 р. вандалом-наркоманом церковних скульптур, випадково виявлена ваза, в якій були заховані мощі преп. Леонарда Ноблакського († 559).

Мощі були упаковані в невеликих полотняних мішечках, між ними знаходилася записка про їх приналежність св. Леонарду, повідомляють мюнхенські ЗМІ.

Відео дня

Інша частина мощей перебувала в спеціальному релікварії, який був викрадений молодим вандалом-наркоманом і проданий невідомій особі за 50 євро.

Протягом багатьох століть прихід церкви св. Леонарда володів мощами св. Леонарда. Тут і в інших баварських селах щорічно проводиться традиційне свято, присвячене святому, якого вважають покровителем сільськогосподарських тварин, особливо коней. З цієї причини парафіяни церкви в Графінгі були сильно засмучені тим, що релікварій з мощами їх улюбленого святого був викрадений.

Про те, що в храмі протягом декількох десятиліть стояла непоміченою в невеликій ніші ваза з часткою мощів св. Леонарда, ніхто з прихожан не підозрював. У1966 р. ваза була винесена з вівтаря, на місці якого був побудований новий. Несподівана знахідка стала радісною подією в житті парафіян Графінга.

Sedmitza